"Sportovec nemůže utíkat s penězi v kapsách. Musí běžet s nadějí v srdci a se sny v hlavě"

 

 

Emil Zátopek

„Sportovec nemůže utíkat s penězi v kapsách. Musí běžet s nadějí v srdci a se sny v hlavě.“ — Emil Zátopek

Zdroj: https://citaty.net/citaty/1947407-emil-zatopek-sportovec-nemuze-utikat-s-penezi-v-kapsach-musi-b/

 

30.11. Máme fakt ale fakt plné ruce práce, já i maminky. Přiletěl čáp:

vvrh M Eliot Frlelin x Hemerka vom Lausitzblick

      N Havlíček Spero meliora x Zita Spero meliora

      O Vojtíšek Spero meliora x Czokoláda Spero meliora

 

 

 

 

 

 

30.11. Betty Star of Amber a Ida Spero meliora jsou uchovněny

 

 

 

30.11. Další letošní akcí byla Praha mezinárodní a opět to byl příjemně strávený den. Vystavovali jsme Betty Star from Amber a veteránku Gotiku, která je ve svých 10 letech ve skvělé kondici. S výsledky jsme spokjeni a najdete je ve Výstavách

 

 

 

 

30.9.

 

Je to těžko k uvěření, ale je to už 50 let, co jsem si domů přivedla své první štěně, Xeru z Pohraniční stráže. Bylo to

jedno z nejlepších rozhodnutí které jsem kdy učinila a které mě ovlivnilo na celý příští život.

 

Dalších 50 let už určitě chovat psy nebudu. Ale byly to velice štastné roky a jsem za ně velice vděčná. Děkuju.

 

A takové výročí je nutno oslavit a tak jsme slavili na IHA Tulln Bundessieger: 5 zvířat z kenelu

Spero meliora si odvezlo hoodnocení V 1 a titul, Vojtíšek pak ten nevyšší BOB a nejlepší pes. 6. fenka Omnia vanitas, dcera Sněhurky Spero meliora hodnocení V2. 7 fena z kenelu Gerix, která rozvěž přiezla titul, vede krev naší Pralinky  a Galánky Spero meliora. Navrch nutno říci, že to byl nadmíru příemný den, prostě když si člověk jede výstavu užít.

 

 

 

17.9. Hugo Haas a Ćokoláda jsou uchovněni

Hugo Haas Spero meliora

 

Ćokoláda Spero meliora

16.9. Merle odchovy na Východě

dcery Metoděje a Edy Kemlinka a také Zity

 

 

 

 

20.8.

Synek Edy Kemlinka už i na Ukrajině

 

 

 

 

19.8. Loreta Spero meliora

2.7. Sestřička naší žluté Betty, vítězka z Petrohradu, blahopřejeme chovatelce a majitelce

 

 

 

 

 

20.6. Ještě jednou, pokračování práce našich rukou, blahopřejeme

f

foto majitelka

 

 

 

 

 

 

 

15.6. Ćasopis Pes přítel člověka č.6/2019 a Vojtíšek

14.6.  Parvusfidius Millena, dcera Flory Spero meliora, blahopřeji k odchovu

 

foto majitelka

 

 

26.5. Dcery Našeho Edy Kemlinka v choivatelských stanicích v Rusku, foto chovatelky

Black Velvet Star of Amber

AAlita Charm

 

 

29.4.

A JE TO TADY!!! KRYSAŘÍK JE UZNÁN!

Ve své vlasti není nikdo prorokem, ale udělalo mi to radost!........"Hallo Jana! Ich möchte dir persönlich einfach mal 1000 Dank sagen für die Arbeit, die du geleistet hast für die Anerkennung der Rattler. Ich sitze in Kroatien auf Show und morgen wird Meine Ella nicht mehr in der Gruppe "non fci" starten, sondern in Gruppe 9. sag, wie schaut der eingereichte Standard aus?
Vielen vielen Dank!!!

a můj komentář těsně před uznáním:

 

Skončila přehlídka zvířat před komisaři FCI  a z titulu toho, že se mezi krysaříky potloukám už hezkou řádku let a že jsou kusem mého života, bych ráda cosi řekla. Atˇ už to dopadne jakkoliv, at už kdokoliv udělal chyby jakékoliv, přehlídka byla završením mnohaleté práce a snažením lidí kolem tohoto plemene.

Ráda bych proto poděkovala zakladateli plemene, že se do toho pustil, další HPCH paní Kopečkové, se kterou jsem často nesouhlasila ale přesto si jí vážím, poněvadž první počala dělat chov na vědecké úrovni a první začala dělat tolik potřebné databáze. Chtěla bych poděkovat paní Brožové, která jako první začala dělat bonitace hodné toho jména, chtěla bych poděkovat i další poradkyni paní Horákové, ktera počala dělat barvy a paní Beranové, která udělala v klubu velký kus práce. Chtěla bych poděkovat všem poradcům chovu a lidem pracujícím ve výborech, lidičkám, kteří se mnou pobíhali v Krumlově, Pražském Hradě, Rudolfínské výstavě v kostýmech, chtěla bych poděkovat paní Grečnárové, která první začala psát a vydávat Zpravodaj, chtěla bych poděkovat mojí skvělé redakční radě a tiskárně Printo za sponzorování časopisu a za to, že ho všechny  dělaly s takovým nadšením tak dobře. Paní Kamile Burešové za senzační fotografie. Rubikovi za primovní spolupráci na webu po mnoho let a současnému vedení, které se snaží dostat věc do finále.

Já neříkám, že vše šlo vždy hladce a bezchybně, ale všem krysomilům, kteří nechali u tohoto plemene otisk svojí práce patří dík. Bezesporu hlavně chovatelům, kteří chovali a chovají proto, aby plemeno někam posunuli a jsou ochotní se vzdělávat a investovat čas, pot, slzy a peníze. Na koho jsem zapomněla, necht´mi, prosím,  promine

Zhruba za 3 neděle uvidíme, zda tohle všechno snažení dostane mezinárodní certifikát.

Já věřím že ano, pokud ale ne, není to důvod, abychom se přestali nadále snažit

 

 

 

 

 

 

 

Izák Spero meliora, foto majitel

 

14.4. Včerejšek byl náš den! MVP České Budějovice, rozhodčí p. Ovesná: Betty Star from Amber V1 CAJC. BOJ. Vojttíšek V1 CAC, BOB, splnil podminky pro udělení titulu grandšampion. Pak zde také byly posouzeny Vojttíškovy a Vigovy dcerky ve třídě mladých a veteránů a ve třídě vítězů vnučka Metoděje. Odpoledne pak Vojtíšek se svým strýčkem Quickem Podskalské dolejší vedli šedesátihlavý průvod krysaříků vstříc mezinárodnímu uznání před komisaři vědecké komise FCI na zámku Ohrada.

 

 

 

 

 

1.4. Máme za sebou první letošní výstavu, oblastku v Budějovicích. Mám ráda maléí výstavy, člověk si jede zavystavovat pro radost. Byl to debut pro naše chlupatky, Idu a Betku. Obě obstály dobře

 

 

2.4. 17.3. jsmmee se účastnili k lubové výstavy, kde Betka oobdržela V3 a Hugísek VD 3. To nejsou výsledky, ze kterých bych se zas tolik radovala. Mnohem větší radost mám z toho, že jak Hugo Spero meliora,, tak Čokoláda Spero meliora prošli bez potíží bonitací a jsou chovnými zvířaty.

 

6.4. Vrh K je vrhem, který bych si přála vždycky: Naprosto bezproblémový porod, naprosto bezproblémová štěńata s úžasnou povahou, naprosto žádné vady u žádné z nich. Obě holčičky už mají svůj nový domov, a tak Klementino a Kytičko, hodně štěstí v nových smečkách!

 

 

    Klementina Spero meliora

 

 

 

 

aktualizováno: 12.02.2024 01:07:43